MENIU

Strada din Bacău la care se lucrează de PATRU ani. Explicaţia, incredibilă!

Oamenii care locuiesc pe strada Milcov din Bacău aşteaptă de patru ani să ajungă acasă în condiţii decente. Deşi lucrările de aici ar fi aproape gata, autorităţile sunt nemulţumite de calitatea reabilitării care a costat 30 de milioane de lei. În plus, o mare parte din bani a fost deja pierdută din cauza întârzierilor din ultimii ani, relatează Realitatea TV.

Din 2012 strada Milcov este un şantier. Lucrările ar fi trebuit finalizate de mai bine de un an, iar abia acum ziua inaugurării pare că se apropie. Autorităţile locale băcăuane spun însă că nu sunt mulţumite de cum arată strada.

"Probleme mari sunt la iluminat, la gurile de scurgere, în multe zone la trotuare şi calitatea, planeitatea; vreau să fac cât de cât o recepţie sănătoasă. Ultimul punct de vedere nu-l va avea viceprimarul, ci Inspectoratul de stat în construcţii", a explicat Constantin Scripăţ, viceprimar.

Autorităţile spun că lucrarea arată ca una de mântuială.

"Strada Milcov, eu o spun şi o repet, nu arată ca o stradă modernizată, ci ca o stradă plombată. Granulaţia bitumului e mai mică, mai mare. Borduri deja au sărit, pavajul este exfoliat. Vrem calitate, nu mai vrem batjocură", a mai spus viceprimarul.

Nici locuitorii din zonă nu sunt mulţumiţi. Aceştia spun că strada a fost reabilitată încet şi prost.

"Astea-s lucrări? (...) Pietre peste tot. E de plâns aici. Zice că a terminat-o. Cum a terminat-o, eu nu înţeleg nimic. Stâlpii vechi nu i-au scos, au astupat şi aerisirea de la bloc. În caz de emanaţie de gaz explodăm", a comentat un localnic.

Reabilitarea străzii Milcov a început în noiembrie 2012 şi ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2015. Proiectul a costat 30 de milioane de lei, bani europeni, de la guvern şi de la bugetul local. Primăria a pierdut deja 11 milioane de lei din cauza întârzierilor.