MENIU

Steven Seagal, susținătorul lui PUTIN, actor principal în propaganda rusă contra Ucrainei - Mesaj halucinant din ruinele închisorii Olenivka

Steven Seagal, admirator al lui Putin, mesaj halucinant pro-războiul din Ucraina, printre ruinele din Olenivka
Steven Seagal, admirator al lui Putin, mesaj halucinant pro-războiul din Ucraina, printre ruinele din Olenivka

Celebrul actor american Steven Seagal a vizitat o închisoare din Ucraina, aflată sub controlul rușilor. Acesta filmează un documentar despre războiul din Ucraina. Actorul s-a dovedit a fi un susținător vehement al regimului lui Putin de-a lungul anilor. El urmează să facă și un documentar în Donbasul ocupat ruși, pentru propaganda rusă.

Celebrul actor a vizitat închisoarea din Olenivka, Ucraina. Steven Seagal apare într-o serie de fotografii în timp ce vorbește cu prizonierii ucraineni aflați după gratii.

Seagal este cunoscut pentru apropierea față de președintele Vladimir Putin, pe care îl consideră drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali în viață”.

Videoclipul cu Steven Seagal la Olenivka a fost difuzat de site-ul de știri rus TVZVEZDA, iar actorul  pare că este reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse pentru relațiile umanitare dintre Rusia și SUA, scrie www.militarytimes.com. Potrivit informațiilor  www.militarytimes.com. imaginile în care apare fosta vedetă americană sunt autentice.

A fost publicat și un fragment din viitorul documentar în care vorbește despre cum printre cei care au murit în explozia de la sfârșitul lunii iulie se afla o persoană care intenționa să îl „demascheze” pe Zelenski, numindu-l „unul dintre naziști”. Pe 29 iulie, la închisoare a avut loc o explozie în care cel puțin 50 de oameni au murit.

Iar în disputa dintre Rusia și Ucraina privind atacul asupra lagărului de prizonieri de la Olenivka, Seagal susține retorica rusă privind distrugerea închisorii de forțele ucrainene cu ajutorul armelor primite de la americani - sistem de rachete de artilerie de înaltă mobilitate sau HIMARS. El spune în videoclipul publicat de propaganda rusă că președintele Volodimir Zelenski a vrut de fapt să reducă la tăcere un „nazist” ținut la închisoare, în sprijinul teoriei rușilor că ucrainenii ar fi bombardat deliberat Olenivka.

„Suntem, așa cum am mai spus, în Olenivka, în locul exact unde 50 de oameni au murit iar alți 70 au fost răniți. Lucrul interesant este că unul dintre naziștii care începuse să vorbească despre cum Zelenski este responsabil pentru acte de tortură și alte atrocități care încalcă nu doar Convenția de la Geneva, dar sunt și crime împotriva umanității. Dacă Zelenski era implicat în crime împotriva umanității, mă întreb dacă acesta a fost motivul pentru care acest om a fost ucis”, susține Steven Seagal.

Actorul, care susține că e budist, a primit cetățenia rusă în 2016. Seagal apreciază că anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 a fost „foarte rezonabilă”. Iar după invadarea Ucrainei, a continuat să-l sprijine pe Putin și propaganda rusă, susținând că o „entitate exterioară” este de vină pentru că a întors cele două țări una împotriva celeilalte.

Actorului i s-a interzis intrarea în Ucraina timp de cinci ani, în 2017, după ce președintele rus Vladimir Putin i-a oferit cetățenie rusă și i-a dat personal un pașaport.