MENIU

Stenograme incendiare despre Tel Drum. De ce nu a cerut despăgubiri CJ Teleorman

Stenograme Tel Drum

Stenograme incendiare care arată motivul pentru care Consiliul Judeţean Teleorman nu a cerut, încă, despăgubiri în ancheta Teldrum. Într-o şedinţă a instituţiei, unii dintre consilierii judeţeni au explicat că DNA nu a dovedit concret niciun prejudiciu în dosarul al cărui protagonist este Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie vorbesc despre o gaură de peste 30 de milioane de lei la bugetul CJ Teleorman.

Într-o discuție purtată în ședință la Consiliul Județean Teleorman, șeful acestuia, membru PSD, se opune vehement ca insituția pe care o conduce să fie parte în acheta DNA și să ceară daune.

În ședința din 15 februarie, a fost respinsă solicitarea DNA, iar CJ Teleorman nu se va constitui parte civilă în Dosarul Tel Drum. Decizia a fost luată cu 22 voturi pentru și 7 împotrivă, la vot fiind supusă respingerea.

Din stenograma ședinței CJ Teleorman din data de 15 februarie:

"Preşedintele CJ: (...) în momentul în care se va stabili un prejudiciu cert prin hotărâre definitivă și irevocabilă, Consiliul Județean Teleorman va iniția un proiect de hotărâre privind acțiunea civilă pentru recuperarea prejudiciului.
Consilier PNL: Direcția Națională Anticorupție deja a stabilit provizoriu un anumit prejudiciu, nu este definitiv, este comunicat in adresa pe care ne-ati inaintat-o si noua, se va face o expertiza, se vor administra probe. Noi nu trebuie sa venim cu o suma fixa, suma se poate modifica conform codului de procedură penală. Deci noi ne constituim parte civilă pentru că există posibilitatea să fim și noi trași la răspundere pentru acest lucru.
Secretara CJ: Ca să stabilim o sumă avem nevoie de date, de probe, de înscrisuri, care este natura şi întinderea pretenţiilor şi aşa mai departe. Până la acest moment, prin direcţiile de specialitate nu s-a putut stabili o sumă cu care ne putem constitui parte civilă."

Condiția impusă în Consiliu a fost ca o instanţă să decidă clar că instituţia a fost păgubită, în urma contractelor încheiate cu Teldrum. Firma cu pricina, spun procurorii DNA, ar fi controlată de Liviu Dragnea. Prin urmare, în această anchetă, protagonist este şeful PSD, cel care, timp de 12 ani, a ocupat fotoliul de şef al CJ Teleorman. Specialiştii spun că instituţia publică nu este OBLIGATĂ să dea curs cererii DNA.

Avocatul șefului PSD, Ion Dragne spune că "legea nu prevede obligativitatea constituirii ca parte civilă într un proces penal, ci opțiunea oricărei persoane vatamate, în sensul de cel care a suferit o vătămare să se constituie parte civila, ci poate sa ceara separat de procesul penal".

Însă, pentru reprezentanţii acuzării este de neînţeles de ce nu se încearcă recuperarea pagubei. În plus, DNA spune că situația este des întâlnită în ultima perioadă.

 
Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea CJ Teleorman Tel Drum