MENIU

Stelian Tănase: "Taxa TV e cea mai mică din Europa, ar trebui majorată"

Stelian Tănase

Preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că s-a convenit asupra unui proces de restructurare a televiziunii publice, el apreciind că trebuie refăcută organigrama pentru a face un organism competitiv şi invocând modelul BBC. 

"Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii", a spus Stelian Tănase, după întâlnirea de la Parlament cu premierul Victor Ponta.

"Săptămâna viitoare, cred că marți, se va alege un Consiliu de Administrație care va încheia un provizorat care a provocat destule neliniști. Sper să putem trece la această reformă profundă, astfel încât ca până în 2016 să trecem la un format BBC. Ce este esențial este o lege nouă a televiziunii, sper să găsim înțelegere și să o trecem foarte repede. Vrem să unim televiziunea cu radioul public", a spus Stelian Tănase. 

Președintele-director general interimar TVR a mai adăugat că taxa TV din România este cea mai mică din Europa și ar trebui majorată, însă nu crede că este posibil ca acest lucru să se întâmple pe parcursul anului 2014. 

"S-a discutat și posibilitatea intrării în insolvență. Avem în minte însă și alte propuneri", a mai spus Stelian Tănase, adăugând că noua lege va aduce foarte mult numirile politice. 

"Vrem să reducem foarte mult decizia politicului în privinţa CA. Ne gândim la Patriarhie, la Academia Română, la uniunile de creaţie, la organizaţiile profesionale din media, pentru că discuţia va fi strict profesională", a spus Stelian Tănase.

Șeful interimar al TVR a mai spus că televiziunea publică trebuie să rămână, din punctul său de vedere, la Parlament, dar nu în sensul ca Parlamentul să controleze instituţia, şi în sensul de for ultim la care să se apeleze pentru rezolvarea unor probleme interne.

Mai multe articole despre:
TVR Stelian Tănase