MENIU

Stelian Tănase: Ponta este deja uitat. A fost aruncat la coșul istoriei chiar de foștii lui camarazi

<p>Stelian Tănase</p>

Fostul director al TVR, scriitorul Stelian Tănase, scrie pe blogul său despre Victor Ponta și despre comportamentul fostului premier de după demisie. Tănase subliniază ezitările lui Ponta în privința pașilor pe care urmează să îi facă și concluzionează că fostul lider al PSD este deja uitat.  

"Pe final de an Victor Ponta a ieșit din carapace. A avut citeva apariții în public. Nu prea-l invită nimeni la tv, nu mai sar gazetarii care rezemau pînă de curînd ușa cancelariei sale de la Palatul Victoria. Nu îi se mai cer interviuri și declarații. Mi-l amintesc cînd apărea pe holurile Palatului Parlamentului gardat de o ciurdă de gazetărițe drăguțe care săreau sprintene să-l întrebe diverse. Cum le privea de sus, le dădăcea, le ironiza, le obraznicea, le explica, sărăcuțele, ce nu știau… Era ceasul lui fericit, se bucura ca un copil. A fost satisfacția nr 1 a mandatului lui de premier", scrie Selian Tănase.

--------------------------------------

"Dacă mass-media nu se mai intereseaza de el, s-a băgat singur în seamă în săptămîna Crăciunului. Lumea s-a tras pe la casele ei – să taie porcul, să primească cetele de colindători, să se uite la televizor – distracția absolută în țările sărace. Ponta, pe această penurie de subiecte, a ținut afișul. S-a lansat intr-o ofensivă de imagine pe ultima sută de metri a anului nefast pentru, el cînd a pierdut șefia PSD și a guvernului. 2015 e anul cind cariera lui s-a făcut praf", mai scrie fostul director al TVR.

"Agitația asta spune ceva anume!? Spune doar atît – că Ponta ca întotdeauna nu știe ce vrea. Se răsfață cu gindul de a părăsi politica, de a da consultanță, de a ține conferințe pe mapamond, de a călători departe de zgomotul și furia de la București. Pe de altă parte îi lipsește mult politica. Sentimenul puterii, că face jocurile, că de el depind destinele multor oameni! Să te vezi cu șefi de stat, să te pozezi cu ei. Să fii la per tu cu președinți și premieri, cu cei mai puternici oameni din lume, e ceva. Să îi suni la telefon și să-ți răspundă. Acum s-a lăsat tacerea, e ignorat. Bucuria de a fi lingușit, slugărit, anturat n-o mai are. Respectivii fideli au dispărut în ceață. Listă este lungă și plină cu nume tari. S-au dus, își văd de interesele lor. Follow the money! ce să facă și ei !? Schimbă taberele precum cămășile. Părăsit, lăsat singur, Ponta nu se simte prea bine", scrie Tănase. 

----------------------------------------

"Se pregătește Ponta să rupă partidul!? El zice că nu, dar în politică nimic nu este ce pare a fi. Sau e o stratagemă pentru a obține locul rîvnit pe liste în parlamentarele de la anul!? Ar indrăzni noii lideri ai PSD Dragnea, Zgonea, Firea etc. să nu îi propună o candidatură!? E clar că odată pătruns in Parlament Ponta ar fi un trouble-maker pentru PSD. Dacă vor să îi rupă gîtul Dragnea&Co, alegerile ar fi momentul cel mai bun să îl lase pe dinafară. Așadar, Ponta a făcut un test facind pe victima, pe băiatul bun din vecini. A observat că nimeni nu a sărit să îl plîngă și să îl asigure că are locul lui rezervat. Că altfel spus, ar mai fi în inima partidului care bate bate bate…

Cred că astea sunt jocuri mărunte. Țintar. Bambilici. Ponta este deja uitat, pesediștii din noul val nu știu cum să scape de el. A fost aruncat la coșul istoriei chiar de foștii lui camarazi de arme înainte chiar de a fi înghițit de proteste și apoi de uitare", concluzionează scriitorul.

Articolul integral pe blogul lui Stelian Tănase

Mai multe articole despre:
Victor Ponta TVR Stelian Tănase