MENIU

Ștefan-Radu Oprea este noul lider al senatorilor PSD după ce Radu Preda a plecat la PMP

Ștefan-Radu Oprea, noul lider al senatorilor PSD

Noul lider al grupului PSD la Senat este Ştefan-Radu Oprea, după ce Radu Preda a demisionat din PSD pentru a candida pentru un nou mandat de snator de Dolj, dar pe listele PMP.

 

Ștefan Oprea este senator PSD de Prahova la al doilea mandat și a fost ministrul mediului de afaceri în Cabinetul condus de Viorica Dăncilă, timp de aproape doi ani, din 29 ianuarie 2018 până în 4 noiembrie 2019, după ce guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură pe 10 octombrie 2019.

Decizia desemnării lui Oprea ca lider de grup a fost luată miercuri , după ce Radu Preda a demisionat din PSD pentru că nu a fost propus pentru un loc eligibil pe listele de la Senat. El a anunțat că va candida pe primul loc la Senat, pe listele PMP, în aceeași circumscripție - Dolj.

Ștefan-Radu Oprea deschide lista de candidați PSD Prahova pentru Senat la alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie.

Fostul lider al senatorilor PSD Radu Preda a anunţat că va deschide lista PMP Dolj la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator.

Radu Preda a explicat , într-un mesaj pe Facebook, că  după 14 ani în PSD, echipa social-democraţilor i-a propus o candidatură la Camera Deputaţilor pe locul 11, „la rezerve”.

„După o muncă de 14 ani în Partidul Social Democrat şi după patru ani în care am depus eforturi continue pentru a-mi face datoria cu rezultate foarte bune la Senatul României ca şi senator al PSD Dolj, echipa din care fac parte m-a propus ca şi candidat la Camera Deputaţilor pe locul 11, loc la rezerve. Acesta este punctul culminant al unei perioade lungi, în care am muncit mult pentru echipa PSD tot timpul in linia 1, fără compromisuri şi fără jumătăţi de măsură. (...) ( ...) Drumurile noastre se despart. Munca mea politică va continua din acest moment într-o echipă mică, dar care a deschis pentru mine o ușă mare. Voi fi candidatul PMP Dolj la Senatul României, pe locul 1”, a scris Radu Preda marţi pe Facebook