MENIU

Weekend negru pe litoral. Șapte oameni au murit în apele mării

<p>&nbsp;Bolile care pot fi vindecate la mare</p>

Un cod roşu a fost instituit pe litoral, din cauza valurilor înalte şi a curenţilor puternici. Turiştii au fost avertizaţi să nu intre în mare, după incidentele tragice din weekend, în care șapte oameni și-au pierdut viața. 

Șapte turişti au murit înecaţi vineri seara şi sâmbătă, iar 10 persoane au fost salvate în ultimul moment. Ultima intervenţie a avut loc la Neptun. Un tânăr de 17 ani, din Bucureşti, a fost la un pas de înec. El a fost salvat duminică de medici, fiind resuscitat şi transportat la spital, scrie replicaonline.ro.

Turiştii aflaţi pe litoral nu ţin cont de avertizarile salvamarilor de a nu intra în apă, cu toate că marea este foarte agitată, iar scaldatul este interzis, a declarat, duminică, şeful salvamarilor din staţiunea Mamaia, Gabriel Culea. Salvamarii au arborat şi sâmbătă şi duminică steagul roşu, care interzice scaldatul în mare din cauza valurilor înalte şi a curentilor puternici.

Printre cei care și-au pierdut viața se află Valentin Dragu, un tânăr care peste trei luni împlinea 19 ani, și care a murit înecat în apele marii sâmbătă după-amiază. Băiatul se află pe o plajă neamenajată din Costineşti, cunoscută că "Golful Francezului", împreună cu mai mulţi prieteni, când s-a aventurat, împreună cu o fată, în larg, pe o saltea pneumatică. 

Valurile de câţiva metri au răsturnat salteaua, însă doar tânăra ştia să înoate, încercând să-şi salveze prietenul şi chiar reuşind să-l ţină la suprafaţă o bucată de timp. Ţipetele din larg au fost auzite de mai mulţi bărbaţi aflat pe mal, care, fără să stea pe gânduri, s-au aruncat în mare şi au reuşit să o aducă pe plajă pe faţă, însă pentru Valentin a fost prea târziu, scrie Infobraila.ro.

La Neptun, un bărbat de aproximativ 70 de ani, din Predeal, a murit înecat în valurile agitate, vineri 7 august. Acesta a intrat în mare în zona de protocol a preşedintelui României şi nu a mai ajuns la mal. A fost scos de salvamari şi resuscitat dar a decedat la spital. Din câte se pare, este vorba despre Cristian Sima, fondatorul Fundaţiei Salvamont Predeal, care avea probleme medicale, fiind vorba de afecţiuni ale inimii.

Duminică, trupul unui bărbat dispărut de sâmbătă în mare a fost adus la țărm la Mangalia, potrivit Agerpres.

Bărbatul era din Bârlad, lucra la Șantierul Naval Daewoo Mangalia și locuia într-unul dintre căminele puse la dispoziție de angajator.

Mai multe articole despre:
litoral mare valuri înec