MENIU

Statul a finanțat falimentul Blue Air! Sorin Grindeanu: „Aș vrea să știu dacă aceste 300 de milioane au avut garanții îndestulătoare”

Sorin Grindeanu - Ministrul Transporturilor

Prim-vicepreședintele PSD - Sorin Grindeanu, vicepremier, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a făcut declarații la Palatul Parlamentului, joi. Acesta vrea verificări privind modul în care statul român a finanțat compania Blue Air cu 300 miliooane de lei.

„Compania a intrat în acea formă premergătoare falimentului, concordatul, în octombrie 2020. Au intrat în această formă în uma deciziei unui judecători. În iulie 2021, această companie a informat Ministerul Transporturilor, deci acest domn, pe domnul Drulă, că nu mai poate plăti ratele aferente acestei sume de 300 de milioane.  

Au accesat aceste sume din octombrie 2020 până în 2021, acest ajutor de stat de 300 de milioane. În decembrie 2020 un judecător a spus că firma e aproape de faliment. Că statul înainte să acorde acest ajutor de stat fără să verifice, asta e o problemă.

Cred că trebuie să începem cu toamna acelui an în care s-a dat suma de 300 milioane de la stat pentru o companie aflată în pragul falimentului. Au fost avize de la toate ministerele. Nu e rolul meu să fac cercetări. Vă spun sincer, ca cetățean, trec peste funcția guvernamentală, aș vrea să știu dacă aceste 300 de milioane date au avut garanții îndestulătoare. Există instituții abilitate care să vadă dacă lucrurile sunt acoperitoare pentru această anchetă”, a spus Sorin Grindeanu.

„Eu nu-mi doresc ca Blue Air să intre în faliment. E companie românească. Mi-aș dori să-și revină ca cetățenii să-și câștige încrederea în Blue Air. E fosrte greu”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Mai multe articole despre:
grindeanu blue air