MENIU

SUA se apropie de 100.000 de decese cauzate de SARS-CoV-2. Trump spune că nu va mai închide ţara în cazul unui al doilea val de epidemie

SUA sunt ţara cu cele mai numeroase decese provocate de COVID-19. Bilanţul morţilor a ajuns la 94.661, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Preşedintele Donald Trump a anunţat, joi, decizia de coborâre în bernă a drapelului SUA de pe toate clădirile federale timp de trei zile, începând de astăzi și până duminică, în memoria victimelor epidemiei noului coronavirus.

"Voi coborî în bernă steagurile de pe clădirile federale şi monumentele naţionale în următoarele trei zile în memoria americanilor pe care i-am pierdut din cauza coronavirusului", a scris, într-o postare pe Twitter, preşedintele american.

Pe de altă parte, Donald Trump susține că dacă un al doilea val al epidemiei SARS-CoV-2 va afecta din nou Statele Unite, nu va mai încerca să închidă din nou ţara. "Vom stinge focarele, nu vom închide ţara, vom stinge focul. Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge", a precizat preşedintele american în timpul unei vizite la fabrica de automobile Ford din Ypsilanti, în vestul statului Michigan.

Totodată, Trump a să poarte masca de protecţie în public în timpul vizitei la fabrica din Michigan, în pofida apelului procurorului general care i-a solicitat preşedintelui să poarte mască în conformitate cu ordinele de sănătate publică.

"Nu am vrut să ofer presei plăcerea de a o vedea", a declarat Trump când a fost întrebat de un reporter de ce a ales să nu poarte mască.

Mai multe articole despre:
sua decese sua coronavirus donald trump