MENIU

Statele Unite s-au oferit să îl scoată pe preşedintele Zelenski din Kiev pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă - Acesta a REFUZAT

Statele Unite ale Americii au anunțat că sunt pregătite să-l ajute pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să părăsească Kievul pentru a evita să fie capturat sau ucis de forțele ruse, potrivit oficialilor americani și ucraineni. Președintele a refuzat să plece. Conform unor surse citate de presa americană, Statele Unite s-au oferit să îl scoată pe preşedintele Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă şi pentru a continua să conducă ţara în siguranţă. Zelenski a declarat în cursul nopţii că este pregătit să lanseze negocieri cu Rusia pentru instituirea imediată a unui acord de încetare a confruntărilor militare.

UPDATE 8.45 - Myhailo Podoliak, consilier principal al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, a declarat sâmbătă dimineața că forțele ruse au încercat să „aducă cantitatea maximă de echipament în orașul Kiev”. „În prezent, situația din suburbii și din împrejurimi este sub control”, a spus acesta.

UPDATE: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat o ofertă a Washingtonului de a-l ajuta să evacueze Ucraina. „Lupta este aici. Am nevoie de muniție, nu de o plimbare", a spus Zelenski. „Când ne atacați, ne veți vedea fețele. Nu spatele".

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj prin care arată că nu a fugit din Kiev, așa cum au spus mesajele de propagandă.

Conform unor surse citate de presa americană, Statele Unite s-au oferit să îl scoată pe preşedintele Volodimir Zelenski din Kiev, pentru a nu fi capturat sau ucis de armata rusă şi pentru a continua să conducă ţara în siguranţă. 

A fost o noapte extrem de grea pentru Kiev. Sirenele au început să sune în capitala Ucrainei încă de aseară avertizând asupra unui atac aerian. Forțele ruse continuă să avanseze pe două axe către Kiev. Obiectivul lor este să încercuiască capitala, spun oficiialii britanici.

Președintele Volodimir Zelenski a avertizat că ca fi o noapte grea și a insistat că orașul Kiev nu trebuie pierdut. Se duc lupte decisive și la această oră, pe artere importante din apropierea capitalei ucrainene. Au avut loc și diversiuni: Militari ruși s-au îmbrăcat în uniforma poliției ucrainene, apoi s-au apropiat cu o mașină cu lumini intermitente și au deschis focul asupra soldaților ucraineni de la punctul de control de lângă localitatea Vasilkov.

Armata rusă este interesată de această zonă, pentru că acolo se află un aeroport pe care rușii și-ar dori să-l folosească pentru a-și putea aduce trupe pe calea aerului. Trupe care ar fi folosite la asaltul asupra capitalei Kiev. Pe bulevardul Pobeda a fost aruncat în aer podul de lângă o stație de metrou pentru a împiedica avansul ocupanților ruși. Forțele ucrainene au anunțat că au respins un „atac” nocturn al soldaților ruși împotriva uneia dintre pozițiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului. Doua transportatoare rusești ar fi fost doborâte. Apărarea aeriană a Ucrainei de la aproximativ 80 de kilometri sud de Kiev a distrus aeronave rusești care aveau capacitatea de a transfera peste 100 de parașutiști pentru a ateriza lângă Kiev, potrivit Agenției de Stat pentru Comunicații Speciale a Ucrainei.

Zelenski: „Trebuie să înduram noaptea asta. Kievul va fi ATACAT” - Oficialii ruși și ucraineni, negocieri despre încetarea FOCULUI!

Mai multe articole despre:
vladimir zelenski ucraina kiev razboi