MENIU

Startul înscrierilor în clasa pregătitoare se va da pe 28 martie. Ce trebuie să știe părinții

Elevi într-o sală de curs

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că pe 28 martie va începe înscrierea elevilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. 

Ministrul susține că metodologia pentru clasa pregătitoare din anul școlar viitor a fost deja lansată și nu este diferită față de cea de anul trecut.

“Începând cu 28 martie putem spune că se dă startul înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Săptămâna viitoare vom discuta în Comisia de Dialog Social iar până pe 28 martie trebuie să parcurgem toate aceste etape pentru ca pe 28 martie să putem da starul înscrierilor în clasa pregătitoare,” a declarat Cîmpeanu.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației Florian Lixandru, părinții nu îi vor înscrie efectiv pe copii pe 28 martie la școală, ci atunci vor fi afișate circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare, relatează Edupedu.ro. 

Oficialii au anunțat, de asemenea, că săptămâna viitoare vor publica datele și calendarul de înscriere în clasa pregătitoare 2022.