MENIU

Germania schimbă TOTAL strategia: START la vaccinare pentru toate persoanele - Cu cât a scăzut rata de infectare COVID-19

START la vaccinare în Germania pentru toate persoanele Foto: Profi Media

Germania a anunțat că va da startul vaccinării pentru toți locuitorii, începând din 7 iunie după ce 70% dintre cei de peste 60 de ani au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19. Până în prezent, cei sub această vârstă își așteptau programarea la vaccinare, care se întindea până în toamnă.

Actualul sistem de vaccinare adoptat de Germania și care a favorizat în primele cinci luni din 2021 cele mai vulnerabile categorii de vârstă nu va mai fi valabil. Ministrul german al Sănătății a anunțat că, începând cu 7 iunie, toată lumea va primi serul anti-COVID-19. Dintre cei 70% vaccinați din categoriile vulnerabile, un sfert sunt complet vaccinați.

Jens Spahn a mai declarat că, în ultimele săptămâni, campania de vaccinare a luat amploare și că, până la sfârșitul lunii mai, aproximativ 40% din locuitorii Germaniei vor primi cel puțin o primă doză de vaccin.

„Chiar dacă vom pune capăt prioritizării, nu va fi posibil, în luna iunie, să vaccinăm pe toată lumea care dorește să facă asta. Va trebui să continuăm campania de vaccinare așa cum este planificat până în vară. Dar pot spune un lucru cu certitudine: toată lumea din Germania care dorește să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți va putea primi o ofertă de vaccinare în săptămânile următoare și până la vară”, a asigurat Spahn.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020, au fost administrate 40 de milioane de doze de vaccin și aproximativ nouă milioane de persoane au primit schema completă de vaccinare. Rata infecției a scăzut în Germania și unele landuri au început relaxările, printre primele măsuri fiind deschiderea teraselor în aer liber.