MENIU

Starea pacienților răniți în accidentul din Bulgaria este stabilă. Anunțul lui Alexandru Rafila - VIDEO

Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Pacienţii internaţi la Spitalul Floreasca în urma accidentului rutier produs în Bulgaria sunt conştienţi şi cooperanţi, a precizat, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a efectuat o vizită la unitatea medicală.

„Pacienții sunt internați la Terapie Intensivă și, în mod evident, la astfel de persoane pot apărea oricând complicații. Aș vrea, în primul rând, să mulțumesc echipei medicale de la Spitalul Floreasca, mai ales că era o zi de weekend. Am stat de vorbă cu doi pacienți, nu cei care erau la Terapie Intensivă, sunt mulțumiți de modul în care au fost tratați și suntem împreună cu ei și cu familiile lor cu care deja au luat contactul să rezolvăm orice probleme apar din punct de vedere medical sau administrativ.

Starea este stabilă, pe doi dintre ei i-am vizitat, unul dintre ei are leziuni minore. Trebuie totuși reechilibrați, nu doar din punct de vedere medical, ci și din punct de vedere psihologic. Și psihologul spitalului a stat de vorbă cu ei, din câte știu, au fost văzuți de un medic phsihiatru. Șocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii și-au pierdut și rudele în acest accident, deci este o situație destul de sensibilă și trebuie abordată cu profesionalism din toate punctele de vedere”, a explicat Alexandru Rafila, la Spitalul Floreasca din Capitală.

În accidentul produs sâmbătă noaptea în zona Veliko Târnovo din Bulgaria, cinci români au fost răniţi şi trei au murit.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

Cei opt călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri. Şapte erau cetăţeni turci, iar restul români. Accidentul s-a produs între Kutsina şi Polikraishte.

Mai multe articole despre: