MENIU

Starea bebelușilor internați la Marie Curie se îmbunătățește. Copiii pot fi hrăniți pe cale naturală

Șapte bebeluși sunt internați la momentul de față la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală, șase dintre aceștia fiind într-o stare mai bună. Un singur copil a mai rămas la Terapie Intensivă, însă și evoluția privind starea lui de sănătate este vizibilă, au anunțat duminică reprezentanți ai spitalului.

Ministrul sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu s-a aflat, duminică, într-o vizită la spitalul de copii, unde a urmărit starea bebelușilor infestați cu germenul sindromului hemolotic-uremic.

Medicul Mihaela Bălgrădean, șef de secție Nefrologie, de la Spitalul Marie Curie, a declarat că sunt importante două etape în tratarea acestei boli: începerea imediată a dializei și hrănirea pe cale naturală a bolnavilor. Problema diurezei este dictată de evoluția dializei peritoneale.

”Toți cei 6 micuți se hrănesc pe cale naturală. Un tub digestiv gol nu face decât să accentueze efortul rinichiului de a-și exercita funcția. Este foarte important faptul că atunci când rinichiul are surplusul adus de alimentația orală, face ca toate celelalte organe să funcționeze bine”, a declarat medicul de la Spitalul Marie Curie.

De asemenea, acesta a ținut să menționeze că dintre cei 6 copii aflați pe secția de Nefrologie, doar trei au rămas pe dializa peritoneală, ceilalți trei fiind scoși depe dializă.