MENIU

Stare de alertă în judeţul Buzău, în urma unei masive alunecări de teren

Stare de alertă la Bisoca, în Buzău, după o alunecare de teren masivă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a decis, luni, instituirea stării de alertă la Bisoca după ce mai multe locuințe din zonă au fost grav afectate de o alunecare de teren.

"Am instituit stare de alertă care presupune luarea tuturor măsurilor pe care legea le permite, de îndepărtare imediată a efectelor alunecării de teren, din punct de vedere financiar și al securității oamenilor. Scoatem încă bunurile rămase din casele oamenilor, demolăm ca să recuperăm din materialele de construcție. Nouă case în zonă au fost distruse. Poate ne va ajuta Guvernul să stabilim zona sau să stabilim alte amplasamente pentru locuințe", a declarat luni, pentru AGERPRES, subprefectul George Sava.

Potrivit sursei citate, prin instituirea stării de alertă există și posibilitatea alocării în mod rapid de fonduri de la autoritățile județene și centrale, dar și posibilitatea evacuării persoanelor aflate în pericol, chiar dacă acestea din urmă refuză.

Alunecarea de teren din satul Lacuri s-a produs pe o lungime de 2 kilometri, fiind afectate nouă case cu anexe. Autoritățile au luat decizia evacuării preventive a 19 de persoane care locuiesc în locuințele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren, între care și șapte copii.