MENIU

Starbucks şi Fiat Chrysler au beneficiat de facilităţi fiscale ilegale în țări UE

Facilități ilegale

Autoritatea antitrust din cadrul Comisiei Europene a ajuns la concluzia că facilităţile fiscale de care au beneficiat Starbucks şi Fiat Chrysler Automobiles în unele state europene sunt ilegale, potrivit unor persoane apropiate situaţiei citate de Wall Street Journal.

Reprezentanţii autorităţii antitrust urmează să se consulte şi cu alte departamente din cadrul Comisiei Europene, care vor anunţa o decizie pe 21 octombrie, după o întâlnire a unor oficiali de top ai UE, au spus sursele.

Decizia, care va veni după ce Curtea Europeană de Justiţie a declarat invalid un sistem de transfer de date transatlantic folosit de mari companii precum Google, IBM şi Facebook, va amplifica probabil incertitudinile pentru multinaţionalele americane cu operaţiuni în Europa.

Autoritatea antitrust a UE a constatat, după investigaţii de peste un an, că facilităţile fiscale acordate Starbucks în Olanda şi Fiat în Luxemburg au încălcat legislaţia europeană care interzice guvernelor să susţină numai unele companii, au explicat sursele.

Nu este clar încă dacă Fiat şi Starbucks vor fi obligate să plătească retroactiv taxe. Într-un astfel de caz, mărimea sumelor datorate ar putea fi substanţială, potrivit Mediafax.

Mai multe articole despre:
Starbucks Fiat Chrysler facilităţi fiscale