MENIU

Stanoevici: Estimarea de 20 milioane euro pentru "Cuminţenia Pământului", falsă

Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii (MC), a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că negocierile pentru sculptura "Cuminţenia Pământului", de Constantin Brâncuşi, continuă, iar suma de 20 de milioane de euro la care a fost estimată capodopera este falsă şi absurdă.

Bogdan Stanoevici a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că, în presă, s-a vehiculat ideea că Ministerul Culturii ar fi propus pentru sculptura "Cuminţenia Pământului", de Constantin Brâncuşi, suma de 1 milion de euro, această informaţie fiind eronată.

"Niciodată, Ministerul Culturii nu a propus 1 milion de euro. Nu am să dau cifre pentru că procedura nu este încă închisă", a spus Stanoevici.

Întrebat dacă suma propusă de Ministerul Culturii este de 3 milioane de euro, aşa cum a declarat pentru MEDIAFAX, pe 14 octombrie, Valeriu Sângeorzan, directorul Departamentului de Dezvoltare, PR şi Comunicare al casei de licitaţii Artmark, Bogdan Stanoevici a declarat că această cifră nu este adevărată.

"O altă informaţie falsă este că această operă a lui Brâncuşi a fost estimată la 20 de milioane de euro, ceea ce nu este deloc adevărat", a mai spus Bogdan Stanoevici, precizând că s-au făcut trei estimări de către experţi diferiţi şi s-a ajuns la o medie de 4 milioane de euro la care să se poată scoate la licitaţie sculptura.

Mai multe articole despre:
Bogdan Stanoevici Cumințenia Pământului