MENIU

SPOR de obezitate în România - Primăria Cluj-Napoca le dă angajaților 15% pentru că se enervează la birou și se îngrașă

SPOR de obezitate în România - Primăria Cluj-Napoca le dă angajaților 15% pentru că se enervează la birou și se îngrașă

Angajații din primăria Cluj-Napoca vor primi sporuri de 15% pentru obezitate! Hotărârea spune că în categoria numită "condiții vătămătoare de muncă", categorie ce va primi acest spor, mai intră stresul provocat de munca de la birou și hipertensiunea. 

Funcționarii Primăriei Cluj-Napoca vor primi sporuri de obezitate, adică 15% din salariul de bază al acestora, potrivit unei Hotărâri votate deja de consillierii locali clujeni. Hotărârea s-a luat pe baza unui raport în care se face legătura între munca de birou, stresul profesional şi hipertensiune sau obezitate.

Decizia de acordare a sporurilor de obezitate s-a luat în urma rezultatelor unui raport din 2022 al Direcției de Sănătate Publică Cluj prin care se constată că salariaţii din Primărie „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare”.

Astfel, condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă înseamnă tot ceea ce îndeplinește unul dintre aceste criterii: înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă, existenţa unor indici de morbiditate, sau înregistrarea unor cazuri de accidente produse la locul de muncă.

SPOR PENTRU BUGETARII CARE SE ÎNGRAȘĂ LA BIROU

- înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă
- existenţa unor indici de morbiditate la locurile respective de muncă
- înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă

SURSA: stiridecluj.ro

Cele mai des întâlnite probleme pe care le au angajaţii Primăriei sunt hipertensiunea arterială, obezitatea şi afecţiunile coloanei vertebrale. Iar în raport se arată că 63 de angajați, adică 23% ,se confruntă cu obezitatea. Hotărârea a trecut, în ciuda voturilor „împotrivă” ale celor din USR. „Toți stăm pe scaun 8 ore, toți lucrăm în condiții de stres”, a spus revoltat, un consilier local, potrivit Realitatea PLUS.