MENIU

Spitalul Muncipal Bacău, în șantier de 11 ani! Clădirea se degradează pe zi ce trece

Spitalul Muncipal Bacău, în șantier de 11 ani! Clădirea se degradează pe zi ce trece

A costat 50 de milioane de euro și nu e gata nici acum. Vorbim despre Spitalul Municipal Bacău, aflat în construcție de 11 ani. Clădirea a început deja să se degradeze, iar termenul de finalizare e tot mai îndepărtat.

Lucrările la spital au început în 2007, în timpul vechii conduceri a Primăriei. Finanțare a existat, autoritățile locale au reușit să primească bani chiar și din fondul de rezervă al Guvernului. Asta după ce au alocat sume uriașe din bugetul orașului. Banii nu au fost folosiți corespunzător. Cel mai concret exemplu este acela că echipamentele medicale au fost cumpărate chiar dacă construcția Spitalului nu era gata. Așa se face că un RMN, un Computer Tomograf, dar și alte echipamente medicale, care valorează milioane de euro, zac nefolosite. Oamenii sunt revoltați.

Mai mult, în campania electorală din 2012, primarul de atunci, Romeo Stavarache, le promitea băcăuanilor că vor beneficia gratuit de un set minim de analize la Spitalul Municipal. Oamenii au primit atunci chiar și vouchere de analize, însă în zadar.

În 2013, consorțiul de firme care trebuia să ridice construcția a intrat în insolvență și lucrările s-au blocat. Trei ani mai târziu, noua administrație a preluat spitalul de la reprezentanții constructorului și a expertizat lucrările. Primăria Bacău a solicitat despăgubiri de la constructorul care nu a respectat contractul. Pentru a reuşi să finalizeze lucrările administrația locală s-a asociat cu Spitalul Judeţean.

Peste 50 milioane de euro s-au cheltuit pentru Spitalul municipal. Multe dintre dotările spitalului nu funcționează. Lifturile care au fost montate de ani de zile nici măcar nu fost probate.

Mai multe articole despre:
spital municipal bacău