MENIU

Spitalul din Piatra Neamț nu avea autorizație de funcționare de la ISU

Spital fara autorizatie ISU

Tragedia de la Colectiv pare să se repete la indigo. Spitalul din Piatra Neamț la care a izbucnit incendiul în care au murit 10 persoane nu avea autorizație ISU.

Spitalul din Piatra Neamț are probleme vechi și o istorie a unui management prost. Aflat în subordinea Consilului Judeațean PSD, condus de Ionel Arsene, spitalul NU avea aviz de funcționare ISU. Mai mult, într-un an au fost schimbați opt manageri de spital.

Ionel Arsene, președintele CJ Piatra Neamț, a declarat că era în curs de obținere această autorizare.

Spitalul a obținut autorizație de funcționare doar atunci când a fost construit, în umră cu 30 de ani.

„La momentul construirii Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, acesta a respectat legile şi reglementările în vigoare. Etajul 4 şi etajul 5 al spitalului, ca urmare a unor modificări făcute pentru modernizarea celor două etaje de la Neonatologie şi Cardiologie, au solicitat şi obţinut autorizaţii de securitate la incendiu. Spitalul este construit înainte de anii '90 şi s-a suspus legislaţiei în vigoare la acel moment. Etajele 4 şi 5 au necesitat obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru că au fost făcute modificări ca urmare a modernizării secţiilor de care am amintit”, a spus Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Mai multe articole despre: