MENIU

Spitalul Colentina își schimbă destinația: unitatea va trata doar bolnavii cu COVID-19

Spitalul Colentina se va ocupa doar de bolnavii cu noul coronavirus. Astfel unitatea spitalicească a devenit centru unic.

Începând de luni, Spitalul Colentina va trata doar bolnavii de Covid -19, anunță Realitatea PLUS. Măsura a fost luată ca urmare a extinderii îmbolnăvirilor la nivelul României, astfel încât și alte spitale vor fi puse în aceeași situație, dacă boala continuă să facă victime.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan, din Ministerul Sănătății, a declarat luni, la un post tv, că s-a emis un ordin, după decretarea stării de urgență, prin care Spitalul Colentina din București se va transforma în „centru unic pentru bolnavii de coronavirus care au si alte afectiuni”. Copiii și gravidele care au COVID-19 nu vor merge la Colentina, a precizat Moldovan, pentru că spitalul nu are maternitate și nici secție de pediatrie.

Ulterior, secretarul de stat a precizat la un alt post tv că vor fi 7 asemenea spitale la nivel național care vor prelua pacienții cu cele mai mari riscuri.

„380 de pacienți sunt internați la Colentina. Dintre aceștia, trei sferturi pot fi externați, în următoarele zile, pot merge, în siguranță acasă. Ceilalți vor fi mutați la alte spitale. Trebuie să îi mutăm în maximă siguranță, poate dura 3-4 zile.”, a spus la Digi 24, Bogdan Furtună, directorul medical al Spitalului Colentina.

Bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus a urcat, astăzi, la 158. 

Mai multe articole despre:
colentina coronavirus