MENIU

Spitalul din Ploiești, 11 AMENZI în ultimii doi ani - Nereguli grave ies la iveală după incendiul în care au murit 2 pacienți - RAPORT

Spitalul ars, 11 amenzi în ultimii doi ani

Nereguli grave ies la iveală după incendiul în care doi oameni au murit. Spitalul COVID Movila din Ploiești nu avea autorizație de incendiu și a fost amendat în februarie pentru nereguli. Mai mult, Ministerul Sănătății spune că spitalul a primit 11 sancțiuni în anul 2020 și 2021. Potrivit conducerii spitalului, problemele erau remediate în proporție de 95 la sută în momentul în care a izbucnit incendiul. 

Potrivit raportului obținut exclusiv de Realitateea PLUS, pe timpul controlului efectuat în luna februarie la spitalul care a ars acum, principala neregulă era legată de faptul că în urma modificărilor și recompartimentărilor făcute la nivelul spitalului nu s-au solicitat și nu s-au obținut avizele pentru securitate la incendiu.

De asemenea, o problemă extrem de gravă pe care au descoperit-o cei care au controlat unitatea medicală se referea la faptul că nu existau reguli, măsuri, soluții pentru evacuarea pacienților internați. Se explica în raportul respectiv că personalul medical nu a fost instruit să cunoască spațiile în care să acționeze și ce mijloace au la dispoziție pentru a evacua pacienții în caz de incendiu. Nu erau asigurate mijloacele specifice, cum ar fi cârje, cărucioare, pentru eevacuarea pacienților în stare gravă de sănătate.

Reamintim că un incendiu puternic s-a produs, vineri, 11 noiembrie, la Spitalul Suport Covid Movila din Ploiești. Alți 18 de pacienți au fost evacuați de urgență și s-a activat planul roșu de intervenție. Și o infirmieră a fost grav rănită, ea are arsuri pe aproape jumătate din corp.

Mai multe articole despre:
incendiu movila pacienti nereguli raport