MENIU

Beatrice Mahler, despre situația pacienților de la Marius Nasta: "Zona de COVID e ocupată la capacitate MAXIMĂ". Care este principala PROBLEMĂ

Secție ATI spital/ Profimedia

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a vorbit, la Realitatea PLUS, despre situația pacienților din spital infectați cu COVID-19.

"În prezent, zona de Covid din spital e ocupată la campacitate maximă, dar nu același lucru se poate spune despre ATI, unde se mai găsesc paturi libere.

Avem personal care este la domiciliu pentru că este infectat în ATI.

În zona de spitalizare cronică este o presiune destul de mare care vine nu din numărul mare de cazuri, ci din transmiterea în comunitate extrem de intensă a infecției SARS-CoV-2.

Chiar dacă toți pacienții sunt testați la momentul admiterii în spital și niciun pacient respirator nu intră într-o secție de cronici fără un test PCR, toțuși ajung să se pozitiveze în 3-4 zile și asta crează reale probleme de izolare de pacienților, de transfer, de management al cazurilor", a afirmat Beatrice Mahler.

Conform cifrelor anunțate astăzi de autorități, în bilanțul provizoriu de la ora 10:00, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a scăzut. În schimb, se observă o crștere a deceselor. Mai exact, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 139 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.