MENIU

Spirite încinse înainte de negocierile PNL - USR Plus. Moșteanu: Cîțu nu-i profesor, să scoată miniștrii la tablă

Ionut Moșteanu, deputat USR Plus

Spiritele continuă să fie încinse înainte de reluarea discuțiilor dintre PNL și USR Plus privind debloacrea crizei polticie provocate de revocarea lui Vlad Voiculescu. Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR Plus, a transmis că partidul său vrea să se ajungă la un acordd, dar în condițiile în care PNL și Florin Cîțu își revizuiesc atItudinea față de parteneri. 

"Premierul este primul răspunzător de performanța guvernului. Dânsul trebuie să arate că este un lider, nu un profesor care-i scoate la tablă, din când în când, pe miniștrii" a afirmat Moșteanu.

Deputatul USR a mai precizat că nu dorește ca discuțiile să continue pe linia invocării atribuțiilor constituționale ale premierului de a înlocui orice ministru, pentru că, spune el, și partenerii de coaliție au atibutul constituțional de a nu fi de acord cu astfel de propuneri, iar în această logică se va ajunge la distrugerea colaborării.

"Zic să lăsăm de-o parte acest tip de argumentație, trebuie să înțelegem că suntem în aceeași barcă și trebuie să ducem mai departe programul de guvernare. (..)". 

"Am speranţa că vom reuşi acest lucru, am speranţa că vor înţelege toţi cei care sunt acum la frâiele coaliţiei, şi mă uit mai ales la parteneri de la PNL, că vrem să fim trataţi corect, ca nişte parteneri loiali. Am arătat până acum corectitudine, colegialitate şi vrem să vedem asta în continuare de la toţi partenerii din arcul de guvernare, de la toţi cei care susţin acest guvern. (...) Sper să avem răspunsuri astăzi, dacă nu, discuţiile vor continua şi mâine, până vom ajunge la un rezultat. Dar trebuie să fie foarte clar că, aşa cum a funcţionat săptămâna trecută coaliţia şi cum a acţionat premierul, nu putem merge în continuare", a afirmat Moşteanu la Parlament.