MENIU

Speranțe pentru militarii din Mariupol după strigătul de ajutor - Anunțul președintelui Zelenski

Război Ucraina-Rusia - Mariupol Foto: Profi Media

Strigătul de ajutor al apărătorilor din Mariupol nu a rămas fără ecou. Președintele Volodimir Zelenski i-a asigurat că știe și că se pregătește o operațiune pentru salvarea situației.

Anunțul a fost făcut de consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoliak. Acesta a explicat că autoritățile nu își pot anunța public planurile pentru a nu informa și rușii, scrie Unian.net.

Podoliak a declarat, într-un mesaj pe Twitter, că „președintele Zelenski și conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei caută o oportunitate pentru a ajuta armata ucraineană, care de o lună și jumătate luptă pentru Mariupol împotriva invadatorilor ruși. Aceștia au probleme cu aprovizionarea, iar conducerea militaro-politică a țării este conștientă de acest lucru”.

Podoliak a făcut apel la înțelegere că nu pot da detalii despre operațiunea pregătită și a precizat că la dispoziția conducerii țării sunt mai multe informații decât cele distribuite în rețelele sociale.

Luni, 11 aprilie, ministrul adjunct al apărării, Anna Malyar, a declarat că nu este încă posibil să se ofere acces deschis la informații despre situația apărării din Mariupol.

„Situația de la Mariupol este într-adevăr extrem de complicată. Atenția întregii țări este acum concentrată asupra acestui oraș. Dar Mariupol face parte din întreaga noastră operațiune militară. Prin urmare, nicio informare despre strategie sau tactică nu este posibilă până la finalizarea operațiunii. Chiar și militarii au informații doar în conformitate cu nivelul lor. 

Toate informațiile sunt deținute de comandanții armatei. Fiecare detaliu raportat Statului Major este, de fapt, deja cunoscut. Vă pot asigura că se iau toate măsurile posibile și imposibile pentru a salva oamenii și situația în sine. Trebuie să avem încredere în forțele noastre armate”, a explicat Malyar.