MENIU

Speli dinţii cu sare şi bicarbonat de sodiu? Medic: "Prostii! Sarea de pune în ciorbă, nu la gingii"

Speli dinţii cu sare şi bicarbonat de sodiu? Medic: "Prostii! Sarea de pune în ciorbă, nu la gingii"

Deşi părerile medicilor stomatologi nu sunt unanime, marea majoritate a acestora cred că metodele moderne şi pastele de dinţi „de brand” sunt net peste leacurile băbeşti, care în unele cazuri sunt inutile, iar în altele fac mai mult rău decât bine.

Medicii stomatologi sunt de părere că pastele de dinţi moderne sunt categoric mult mai bune decât sarea sau bicarbonatul de sodiu, deoarece conţin ingrediente adecvate rolul pe care îl doresc cei care le folosesc.

În privinţa sării, se poate spune că o putem folosi, însă nu mai mult de o dată pe săptămână, sarea curăţând ca şi bicarbonatul de sodiu. Aceasta dă un efect de albire, însă poate cauza inflamaţii şi leziuni gingivale şi poate crea sensibilitate prin subţierea smalţului dinţilor.

Medicul Alexandru Stamatopol crede că folosirea sării (fie ea şi sare himalayană sau din alte sorturi speciale) şi a bicarbonatului de sodiu sunt metode empirice, depăşite.

"Nu zic nu, aceste două produse pot curăţa destul de bine dinţii, dar este ca şi cum ţi-ai tăia o mână ca să nu te mai doară un deget. Sarea curăţă, dar pe termen lung te curăţă şi de dinţi, pentru că este abrazivă şi face praf smalţul dinţilor. Mai pe scurt, metodele astea arhaice sunt nişte prostii, câtă vreme avem acces la produse moderne, care fac doar bine, nu produc efecte secundare. Sarea se pune în ciorbă, oameni buni, nu la gingii!", spune acesta, citat de adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
sare dinţi bicarbonat de sodiu