MENIU

Spectacolul manifest "Copii Răi" a ajuns la "Sibiu Fringe Festival"

Teatrul de cartier Arte dell' Anima reușește prin proiectele sale diferite, cu teme actuale și de interes public, performanțe notabile. Cea mai recentă este selectarea spectacolului producție proprie „Copii Răi”, de Mihaela Michailov, să participe la Festivalul de Teatru "Sibiu Fringe Festival", secțiunea IN, cunoscut pentru promovarea teatrelor independente. 

"Copii Răi" este un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanță”, împotriva sistemului educaţional din şcoli, dar şi de acasă.

"Vorbim despre un spectacol acut, inspirat dintr-un caz real, necesar, care induce publicului teme clare de reflecție și acțiune. Pregătirea efectivă a acestui spectacol-manifest a durat aproximativ două luni, perioadă în care toată echipa Arte dell'Anima a depus un efort susținut. În momentul în care lucrurile se fac cu dăruire și multă pasiune, noțiunea de timp se traduce prin trăiri intense, momente unice ce ne definesc ființa și ne ajută să simțim bucuria vieții.
 Textul piesei „Copii Răi” a fost scris de dramaturgul Mihaela Michailov și a reprezentat un succes la nivel internațional, fragmente ale acestuia fiind publicate în volumul "Etonnantes ecritures europeennes pour la jeunesse", ediția Theatrales, 2014. Producția artistică este regizată de Geanina Hergheligiu", dezvăluie Crina Lință, directoarea teatrului Arte dell'Anima, care încearcă să fie înconjurată de oameni implicați și serioși pentru care pasiunea pentru actul artistic este mai importantă decât orice.

Echipa spectacolului este formată din actorii Ana-Maria Irimia, Raluca Juganaru și Alin Potop, scenografa Ruxandra Manolovici, tehnician lumini și decoruri Alexandru Bibere și specialist mișcare scenică Alina Iacov Lazăr.

Până la prezența sa la "Sibiu Fringe Festival", ce se va desfășura în perioada 11-17 iunie, piesa "Copii răi" poate fi văzută la Arte dell'Anima, următoarea dată fiind sâmbătă, 28 mai. 

"Este adevărat că pentru fiecare actor nevoile financiare primează în ziua de astăzi și că bugetele teatrului independent nu se pot compara cu cele ale teatrului de stat, însă am încredere că roadele acestei pasiuni vor veni ulterior", mai spune Crina Lință. 

Întrebată de planurile de viitor ale instituției pe care o conduce, Crina Lință a povestit cu multă pasiune despre ceea ce vrea să facă: "

În perioada imediat următoare, va avea premiera unui nou spectacol „Fluturii sunt liberi”, în regia lui Felix Crainicu. Nu vreau să dezvălui mai multe, pentru a nu distruge misterul provocat de vizionarea spectacolului. Prin urmare, vă așteptăm cu mare drag la premieră. Acest spectacol este o mărturie clară că Teatrul nostru este o oază de cultură, în care lucrurile se fac cu suflet. Pe termen lung, avem foarte mult de lucru. Planuri sunt multe și, încercăm, pe cât posibil, să le și realizăm. Intenționăm ca spectacolul „Copii Răi” să se joace în diverse orașe și să încheiem parteneriate cu cât mai multe teatre din țară. Dorim să ne facem cunoscute intențiile în lumea artistică atât la nivel național, cât și în afara granițelor. De asemenea, vom continua cu cea de-a doua ediție a Proiectului Anima pentru societate. Ai o idee? Noi o producem! Programul teatrului poate fi urmărit pe website-ul Teatrului Arte dell” Anima: http://www.artedellanima.ro/program/ , pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/asociatia.artedellanima/,  dar și pe website-urile partenerilor noștri media", a mai spus Crina Lință.