MENIU

Specialist IT, despre atacurile cibernetice. Utilizatorii simpli sunt cei mai vulnerabili

Cornel Dumitraşcu, specialist IT, a fost invitat, joi, la emisiunea Interviurile realitatea.net, moderată de Costi Rogozanu, unde a vorbit despre atacul cibernetic care a lovit întreaga lume. 

Cornel Dumitraşcu a precizat în emisiune că este greu ca un utilizator simplu să fie cu toate update-urile la zi şi să-şi creeze un sistem securizat, pentru că ar trebui să dispună astfel de un consultant în domeniu sau să cunoscă toate informaţiile pe care le deţine un specialist IT.

"Ca şi în alte domenii unde ai nevoie de un consultant şi în IT ai nevoie de un consultant pentru a folosi calculatorul. Să cunoşti toate programele, să ştii ce e sigur sau nu, să ai licenţe. Mai mult de atât, pentru a fi cu toate update-urile la zi trebuie să ştii să le faci. Eu spre exemplu, când vreau să fac un update dau de tot felul de probleme şi atunci apelez la cunoştinţele mele din domeniu. Există motive legitime ca să nu ai update, ca utilizator simplu nu ai cum să le cunoşti pe toate", a precizat specialistul.

Acesta a mai precizat că este foarte greu pentru un specialist sau pentru o organizaţie să fie la zi cu toate programele, deoarece pentru a face anumite update-uri ai nevoie de sisteme şi de dispozitive noi, astfel, dacă fac update-uri pe dispozitive vechi, nu mai au acces la anumite programe.