MENIU

Spania, FRUNTAȘĂ la vaccinarea anti-COVID-19 - România și Bulgaria, CODAȘE în Topul Uniunii Europene

Spania, FRUNTAȘĂ la vaccinarea anti-COVID-19 - România și Bulgaria, CODAȘE în Topul Uniunii Europene

Spania este fruntașă la vaccinarea anti-COVID-19 în Uniunea Europeană, România și Bulgaria codașe, arată datele Universității Oxford. Marți a fost anunțat bilanțul vaccinării, astfel că jumătate din populația din UE a fost deja imunizată, având schema completă.

În total, 223,8 milioane de persoane din UE au primit ambele doze ale unor vaccinuri anti-COVID-19, o singură doză de vaccin după ce s-au vindecat de această boală sau un vaccin administrat într-o singură doză.

România raportase marți aproape 5 milioane de persoane imunizate complet, față de alte țări din UE, care deja au peste 50% din populație vaccinată cu ambele doze.

Vezi Bilanțul vaccinării anti-COVID-19 din 3 august în România: Vaccinarea anti-Covid stagnează - Bilanțul din ultimele 24 de ore. Câți români s-au imunizat

Spania, cu 57,61 % din populaţie vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, conduce lista Uniunii Europene cu cel mai mare număr de persoane imunizate, în afară de Marea Britanie şi de statele membre în Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS), potrivit datelor Universităţii britanice Oxford, relatează EFE.

Spania, cu 47,3 de milioane de locuitori, se află în fruntea Belgiei, cu 57,21 % din populaţie vaccinată şi chiar a Marii Britanii (56,49 %) şi a Germaniei (52,58 %), în timp ce Ungaria asigură că a vaccinat cu schema completă 56,3 % din populaţie.

În schimb, cei vaccinaţi parţial (cu o singură doză dintre cele două necesare) reprezintă 10,51 % în Spania, în urma altor ţări precum Norvegia (32,5 %), Suedia (21,9 %), Ţările de Jos (18,6 %) şi Danemarca (17,4 %), deşi aceste ţări au o populaţie mult mai mică decât cea a Spaniei.

La capătul opus se află Bulgaria şi România, codașe la vaccinare, cu 14,4 % şi respectiv 25,2 % de persoane vaccinate anti-COVID-19 din totalul populaţiei lor.