MENIU

Spania ar putea lansa propriul vaccin anti-Covid până la finalul anului

Premierul Pedro Sánchez a anunțat, luni, că vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania spaniolă Hipra ar putea fi lansat anul acesta. 

Compania Hipra estimează că va începe testarea clinică a potențialului vaccin în iunie, urmând să producă 400 de milioane de doze până în 2022.

Șeful Executivului a precizat că vaccinul este unul dintre cele mai promițătoare seruri împotriva noului coronavirus dezvoltate în Europa. Acesta a subliniat că este singura cale de a depăși pandemia
”Va trebui să garantăm vaccinarea tuturor compatrioților noștri anul acesta, indiferent unde trăiesc”, a mai spus Sánchez, potrivit Euractiv.

Guvernul și-a propus să vaccineze 70% din populația adultă până la începutul lunii septembrie, în linie cu obiectivul asumat și de Uniunea Europană.

Premierul a mai anunțat, luni, că nu intenționează să prelungească starea de urgență după 9 mai, mizând pe faptul că vaccinarea va limita creșterea infectărilor. Până în prezent, aproximativ 12 milioane de spanioli au primit prima doză de vaccin anti-Covid, iar trei milioane, rapelul, respectiv 6,9% din popualție.