MENIU

Spania a luat DECIZIA. Când vor fi vaccinați copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

Vaccinare copii anti-Covid

Spania intenţionează să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani cu aproximativ două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, în luna septembrie. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, în condiţiile în care ţara se apropie de pragul de 10 milioane de persoane complet vaccinate anti-Covid-19.

După cum știm deja, Spania îşi imunizează populaţia pe grupe de vârstă şi, în prezent, se concentrează asupra persoanelor cu vârste cuprinse între 50 şi 59 de ani, cu unele regiuni care au început imunizarea la grupa de vârstă 40-49 de ani, relatează Agerpes.

"Ideea pe care o avem este ... ca înainte de începerea anului şcolar, cu aproximativ două săptămâni înainte, să putem începe inocularea băieţilor şi fetelor adolescenţi", a declarat ministrul Sănătății, pentru televiziunea de stat RTVE.

Propunerea trebuie ratificată de comisia de sănătate publică din cadrul ministerului condus de Darias.

Ea a precizat că peste 10 milioane de persoane - puţin peste o cincime din populaţie - ar trebui să fie complet vaccinate până vineri seara, autorităţile fiind pe cale să atingă obiectivul de imunizare a 70% din populaţie până la jumătatea lunii august.

Vă reamintim că, pe 31 mai, Uniunea Europeană și-a dat acceptul oficial pentru demarara vaccinării copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani ani u produsul anti-COVID-19 de la BioNTech/Pfizer.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a susţinut această măsură încă de săptămâna trecută, când a fost recomandat pentru prima oară un vaccin anti-COVID-19 pentru copiii şi tinerii europeni.

Reamintim, de asemenea, că vaccinul produs de Pfizer/BioNTech a fost deja aprobat pentru a fi folosit pentru copii în SUA şi Canada.

În România, copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina împotriva Covid-19 începând de miercuri, 2 iunie.