MENIU

SpaceX caută fermier pentru TERRA

Compania privată SpaceX a postat un anunț prin care caută un fermier cu experiență care să fie capabil să cultive și să se ocupe timp de 50 de ore pe săptămână de 900 de acri de pământ.

Presa a sărit imediat cu variante de scenarii care mai de care mai science fiction crezând că firma va trimite fermierul pe Marte sau, cine știe, să colonizeze o planetă dintr-o altă galaxie. Nici nu e de mirare din moment ce proiectul pentru care ar urma să lucreze fermierul căutat se numește SpaceX și inițiatorul său, antrepenorul Elon Musk, își dorește să ducă omenirea cât mai aproape de momentul în care va fi capabilă să colonizeze Marte.

Compania a reușit în 2008 să lanseze prima sa rachetă în spațiu și apoi, în 2012, a lansat prima navetă spațială care să ajungă până la Stația Spațială Internațională. (sursa)

Totuși, job-ul pe care-l propune compania nu are deocamdată legătură cu o colonizare a vreunei alte planete ci cu pământul din jurul sediului în care au loc testele SpaceX din Texas. Mai exact, fermierul angajat va trebui să îngrijească recolta pe care o va cultiva în jurul tuturor dispozitivelor de testare și lansare a rachetelor și să obțină rezultate onorabile, cum ar obține într-o fermă normală.

 

 

 

Mai multe articole despre:
spaţiu Marte fermier spaceX