MENIU

Soțul Elenei Udrea, dezvăluiri după ce fostul ministru al Turismului a fost vizitat în penitenciar de către feţita sa

Elena Udrea și Adrian Alexandrov

Soțul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a reacționat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, după ce fostul ministru al Turismului și-a văzut fiica pentru prima dată de când se află în spatele gratiilor. Elena Udrea a izbucnit după ce a putut să își vadă fetița doar din spatele unui geam. 

„Am fost cu cea mică să o vizităm pe Elena și am reușit să o facem în camera destinată mamei și copilului. Au reușit să se vadă, să se strângă ân brațe. Emoții de o parte și de alta. Ușor nu a fost”, a precizat, Adrian Alexandrov, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Elena Udrea, nemulţumită de regimul de detenţie de la Târgşor

După aproape două luni de detenţie la Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova, Elena Udrea face primul pas pentru mai multă libertate în spatele gratiilor.

Udrea nu pare dispusă să execute şase ani de închisoare în regim semideschis, aşa cum a stabilit comisia penitenciarului de la Târgşor şi încearcă să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare, solicitând instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis.

Fostul ministru a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere privind stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

„Am făcut o cerere să primim documentele, pentru că cumulat reiese că a executat undeva la un an de zile și s-ar încadra la un regim semi-deschis care să o ajute mai mult. Diferența acum între un regim închis și un regim semi-deschis nu este foarte mare. În schimb, îi permite ca vizitele pe care eu le fac cu cea mică să se desfășoare doar în camera destinate mamei și copilului. În rest, au aceelași număr de vizite oficiale, aceeași cantitate de mâncare pe care noi putem șă i-o ducem”, a mai explicat Soțul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

Elena Udrea a fost vizitată în penitenciar de către feţita ei, după 4 luni de demersuri. Ea a vorbit despre condiţiile precare de detenţie şi a amintit despre faptul că instanţele CEDO au aplicat diverse sancţiuni României din acest motiv.

„Pentru că tot s-a aflat ”pe surse” din interiorul penitenciarului, şi chiar în timp real, că am fost vizitată de fetiţa mea, vă confirm că după aproape 4 luni şi un demers anevoios mi-am văzut în sfârşit copilul! Aş fi dorit ca Eva să fie ferită de publicarea imaginilor de la această vizită, poate pentru că eu încă sunt marcată de filmările cu Tibi Ridzi ducându-şi de mânuţe cei doi copilaşi să îşi viziteze mama, acum 6 ani.

Dar, dacă tot au fost ştiri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuţii o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit “dispozitiv de protecţie”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta? Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are acelaşi regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viaţa. Despre ce protecţie poate fi vorba şi a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei???

S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle şi să lovească cu pumnii şi picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot exista o camera special amenajată pentru astfel de întâlniri “mama şi copilul”, de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări şi semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, a scris Elena Udrea, sâmbătă pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Elena Udrea Elena Udrea vizita penitenciar