MENIU

Soția unui fost ministru a murit

<p>Soția lui Daniel Barbu a murit</p>
<p>Daniel Barbu</p>

Senatorul PNL şi fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu trece prin momente grele. Soţia acestuia s-a stins din viaţă pe data de 5 martie.

Violeta Barbu, soţia fostului minstru al Culturii nu a fost niciodată implicată în politică. Filolog şi politolog, Violeta Barbu a fost cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" care funcţionează pe lângă Academia Română.

"Dragi prieteni, vă aduc la cunoștință că luni, 5 martie 2018, a trecut la cele veșnice prof. univ. dr. Violeta Barbu. Îndurerați de această veste prea tristă, dar și însuflețiți de speranța creștină în înviere, studenții și profesorii Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București, precum și membrii altor instituții academice și religioase din București și din țară se roagă pentru iertarea păcatelor și odihna ei veșnică.
Dumnezeu să o răsplătească cu viața cerească pentru lumina răspândită în viața pământească!
Să se odihnească în pace!
Sincere condoleanțe familiei!
Sfânta liturghie de înmormântare cu Requiem se va celebra la catedrala sf. Iosif din București, joi, 8 martie 2018, ora 10.30", a scris Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București.

Daniel Barbu este un istoric român, senator de Bucureşti din partea PNL, fost ministru al culturii în perioada 21 decembrie2012 - 12 decembrie 2013. Daniel Barbu a activat ca muzeograf în cadrul Muzeul de Istorie şi Artă al Municipiului Bucureşti, din 1981 până în 1986, la Oficiul pentru patrimoniul cultural. Între anii 1987 şi 1998, a fost cercetător ştiinţific, la fostul Institut de Studii Sud-Est Europene al Universităţii din Bucureşti, actualmente Academia Română. Conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii din Bucureşti, 1993 - 1996.

Din 1997 a fost numit printr-un ordin de ministru al ministrului învăţământului, profesor de ştiinţă politică la Universitatea din Bucureşti. În 1999, prin alt ordin al ministrului educaţiei naţionale, a fost numit conducător de doctorat în ştiinţe politice, şi confirmat în 2007 de ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului.

Mai multe articole despre:
a murit Daniel Barbu