MENIU

Soția președintelui Zelenski, despre femeile implicate în război: „Simboluri reale ale războiului”

Olena Zelenska / Sursa foto: Profi Media

Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, a vorbit, într-o videoconferință internațională, despre femeile implicate în războiul din Ucraina.

Conform Euromaidan Press, care o citează pe Olena Zelenska, 37.000 de femei sunt în armata ucraineană și alte peste 1000 au devenit comandanți.

„Nu pot vorbi despre război în cifre și statistici pentru că sunt o pierdere de timp. Avem deja simboluri reale ale războiului, de exemplu, Oksana. Este asistentă medicală în Lisichansk. A continuat să meargă la muncă și i-a ajutat pe cei bolnavi până când, ca urmare a războiului, a rămas chiar ea fără picioare. Oksana este un exemplu al vieții și a puterii nemărginite a iubirii”, spune Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Olena Zelenska o dă exemplu și pe Lisa Chernyshenko: „Este din Popasna și are doar 15 ani. A dus răniții de război în locuri sigure, i-a urcat în scaunul cu rotile. Lisa este un simbol al tinerilor neînfricați”.

„Tetyana Blizniak, însărcinată în metroul din Kiev, care s-a transformat într-un adăpost antiatomic. Tetyana este un simbol al maternității noastre. Și există nenumărate astfel de exemple”, a adăugat Olena Zelenska.

Mai multe articole despre:
Olena Zelenska razboi ucraina