MENIU

Soţia lui Remus Truică, audiată la DIICOT: "Îşi pune în faţă copii, iar el apare ca o floricică"

<p>Irina Truică s-a prezentat la sediul DIICOT pentru audieri</p>

Irina Truică, soţia lui Remus Truică, s-a prezentat, vineri, sa sediul DIICOT pentru a fi audiată de procurori în dosarul creditelor ilegale de la BRD, în care este urmărită penal, alături de soţul ei şi alte 28 de persoane, fiind acuzată că a semnat, ca soţie, un contract de credit de trei milioane de euro.

Irina Truică a stat în faţa procurorilor DIICOT aproximativ cinci ore, iar la ieşire, fiind întrebată dacă acuzaţiile ce i se aduc sunt adevărată, a declarat că le-a spus oamenilor legii tot ce ştie şi că cel mai în măsură să răspundă la această întrebare este soţul ei.

“Singurul lucru pe care îl pot preciza, că soţul îşi poate pune întâi copiii de 10 ani în faţă, soţia în faţă, să ia orice glonţ, iar la final domnul Truică îşi pune un costum şi apare ca o floricică. Puteţi citi şi printre rânduri la ce mă refer”, a adăugat aceasta, susţinând că nu a făcut nicio plângere iniţială.

Irina şi Remus Truică sunt în process de divorţ.

Avocatul acesteia a explicat că Irina Truică a semnat contractul de credit în valoare de trei milioane de euro din postura de soţie, “pentru că asta era procedura şi trebuia semnat”.

Potrivit acestuia, magistraţii au impus măsura de sechestru pe bunurile commune cu soţul ei.

Potrivit DIICOT, în acest dosar a fost începută urmărirea penală în cazul a 30 de persoane, printre care şi Remus şi Irina Truică.

Procurorii DIICOT susţin că în cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârşitul anului 2007 la nivelul conducerii executive a BRD - Group Societe Generale a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât şi cele emise de Banca Naţională a României, unor persoane fizice şi/sau societăţi comerciale, activitatea infracţională concretizându-se în obţinerea unor importante sume de bani din săvârşirea subsecventă a unor infracţiuni de înşelăciune, fiind cauzat un prejudiciu de 43.500.000 de euro în dauna BRD - Group Societe Generale.