MENIU

Se strânge laţul istoriei în jurul lui Iliescu. Sosirea la Parchetul General în imagini

<p>Ion Iliescu, la Parchetul General</p>
<p>Ion Iliescu, la Parchetul General</p>
<p>Ion Iliescu, la Parchetul General</p>
<p>Ion Iliescu, la Parchetul General</p>

Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat marţi dimineaţa la Parchetul General, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei" pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii.

Ion Iliescu este prezent, marţi dimineaţă, la Parchetul General, acolo unde va fi pus oficial sub învinuire în dosarul Revoluției. Acuzația: infracțiuni contra umanității.

Într-un mesaj postat vineri seară pe blogul său, Ion Iliescu a vorbit despre dosarele Revoluţiei şi Mineriadei, spunând că finalitatea lor nu mai are nicio legătură cu aflarea adevărului despre acele evenimente.

Fostul preşedinte a susţinut că el şi-a făcut partea sa de datorie, indiferent de ceea ce cred cei care caută ţapi ispăşitori pentru eşecurile lor şi că stă "cu capul sus la judecata istoriei".

Dosarul "Revoluţiei din 1989" este una dintre cele mai tergiversate anchete din istoria practicii judiciare din România. Procurorii au avut de lămurit cauzele în care s-a produs decesul a 709 persoane, rănirea prin împuşcare a 1.855 de persoane, rănirea prin alte forme de violenţă a 343 de persoane şi privarea ilegală de libertate a 924 de persoane.

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu