MENIU

Sorin Oprescu rămâne în arest. Decizia este definitivă

Sorin Oprescu, ziua judecăţii. Primarul suspendat al Capitalei aşteaptă trei decizii uriaşe / Foto: AGERPRES

Sorin Oprescu rămâne în spatele gratiilor, după ce magistrații Curții de Apel București i-au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Decizia instanței este una definitivă. Edilul suspendat mai are de așteptat, însă, alte două hotărâri importante: dacă Poliția îi va permite să fie internat în spital și dacă DNA îi va accepta confruntarea cu denunţătorul.

Pentru prima oară, edilul suspendat al Capitalei a fost dus, ieri, fără cătuşe în faţa instanţei.

Medicul de la Arestul Poliţiei Capitalei i-a recomandat lui Sorin Oprescu să nu fie transportat cu mâinile legate. Autorităţile au ţinut cont imediat de sfatul medicului.

Oprescu susţine că starea sa de sănătate s-a agravat în spatele gratiilor. Tocmai de aceea a depus încă o cerere la Poliţie prin care solicită să fie internat într-un spital civil. Medicii arestului urmează să ia o decizie.

Şi procurorii au de luat o hotărâre, după ce avocaţii lui Oprescu au cerut audieri de martori, dar şi o confruntare la DNA.

Primarul suspendat al Capitalei se afla în spatele gratiilor încă de la începutul lunii septembrie, când a fost arestat pentru luare de mită.

Acesta suferă de diabet şi de afecţiuni cardiace.