MENIU

Sorin Oprescu, judecat luni şapte ore. Avocatul său: Ştia că i se pregăteşte ceva. Nu îl subestimaţi

Sorin Oprescu aşteaptă, luni seară, decizia Curţii de Apel Bucureşti, după ce a fost judecat mai bine de şapte ore. Avocatul său a făcut declaraţii, după încheierea procesului acestuia, susţinând încă o dată că Oprescu nu a luat mită şi că banii marcaţi găsiţi asupra primarului Capitalei reprezentau un împrumut.

Avocatul lui Sorin Oprescu a declarat, la ieşirea din sala de judecată:

"Problemele pe care le are, a spus acest lucru şi în sala de judecată: am aflat pe surse că i se pregăteşte ceva. A fost avertizat de mult timp. niciodată nu s-a ascuns. E un om deschis, rămâne acelaşi om deschis. Singurul mesaj este să nu îşi piardă încrederea, nu a luat mită.

Un împrumut este un împrumut. De ce nu a luat măsuri de precauţie? Sorin Oprescu nu s-a temut de nimic, un om care nu are nicio legătură nu îşi ia măsuri de precauţie. Am detaliat cronologic toate palierele atinse de procuri în situaţia de fapt. Noi suntem în pregătirea unor mijloace de probă pe care să le prezentăm.

Sorin Oprescu doreşte să se administreze toate mijloacele de probă....Este un om care îşi probează nevinovăţia.

Este o persoană care trece printr-un moment dificil, care are convingere că va trece peste acest moment şi că se va ridica. De ceea ce i-a fost frică, de provocare, nu a scăpat. Nu îl subestimaţi pe Sorin Oprescu. Săptămâna viitoare vom analiza toţi paşii pe care îi vom face".

De ce nu a denunţat colaboratorii? "Sorin Oprescu nu a cunoscut provenienţa sumelor de bani pe care le-a primit împrumut", avocatul nedorind să explice dacă au existat mai multe împrejurări în care primarul Capitalei ar fi apelat la împrumuturi de la persoanele acuzate de denunţ împotriva sa.