MENIU

Sorin Oprescu îi suspecta pe Cămătari şi pe fostul şofer că-i ajută pe procurori la anchetarea sa

<p>Curtea de Apel: Arestarea lui Oprescu, necesară pentru a nu-i da posibilitatea să ascundă probe</p>

Sorin Oprescu avea impresia că ar fi intrat în vizorul anchetatorilor din cauza Cămătarilor şi a fostului său şofer, Cristian Stanca, zis "Grenadă", potrivit documentelor procurorilor DNA.  

În documentele citate de Mediafax, anchetatorii au arătat că primarul Sorin Oprescu devenise suspicios şi începuse să discute tot mai des cu unul dintre complicii săi, Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei.

Popa ar fi purtat aparate de înregistrare la întâlnirile cu Sorin Oprescu.

Astfel, în seara zilei de 2 septembrie, Sorin Oprescu a avut o întâlnire în biroul său cu Bogdan Popa, în care au dezbătut mai multe chestiuni, inclusiv o suspiciune a primarului conform căreia ar fi vizat de o anchetă.

Discuţia a fost înregistrată ambiental de anchetatori şi din ea reiese că Oprescu îl suspecta pe fostul său şofer, făcând o legătură şi cu Cămătarii, cu care Cristian Stanca ar fi pieten şi rudă prin alianţă.

"La discuţia ce a urmat între Bogdan Cornel Popa şi inculpatul Sorin Oprescu, cel din urmă i-a adus la cunoştinţă că a primit un mesaj de la Cristian Stanca, din care rezulta că acesta din urmă este speriat deoarece ar fi urmărit, fără a da însă mare importanţă acestei senzaţii («El, sigur că nu! Ce-o fi văzut el …»). Inculpatul Sorin Oprescu şi-a manifestat acest dezinteres deşi a învederat că una dintre persoanele cu care avusese întâlnirea anterioară i-a comunicat că «Aveţi grijă cu şoferul ăla!» deoarece «Da» … zice, «dar se pare că e …şoferu’ este prieten cu Nuţu, ceva!», în timp ce Primarul ar fi răspuns că «Dom’ne, nu mai e şoferul meu! Între timp a devenit inspector!». Cu toate acestea, inculpatul Sorin Oprescu a avut grijă să transmită că, în ciuda neîncrederii în observaţiile lui Cristian Stanca, mesajul său de bază rămâne acela că «Adică, în sensu’ de a avea grijă!»", se arată în documentele anchetatorilor DNA.

Sorin Oprescu ar fi făcut, apoi, verificări care i-ar fi confirmat suspiciunile.

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu