MENIU

Ieri "omul sistemului", azi uns șef la ANCOM. Sorin Grindeanu, audiat pe repede înainte în Parlament

<p>Sorin Grindeanu, reasimilat de partid</p>

Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților îl vor audia marți, de la ora 15,30, pe fostul premier Sorin Grindeanu, propus pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Premierul Mihai Tudose a transmis luni Parlamentului propunerea sa privind șefia acestei instituții, nominalizându-l pe Sorin Grindeanu, omul acuzat de Liviu Dragnea în urmă cu câteva luni că ar fi "omul sistemului".

"În data de 20 octombrie 2017, domnul Adrian Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. În temeiul prevederilor art. 11 alin. 1 și alin. 3 din OUG nr. 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în vederea numirii în funcția de președinte al Autorității, pentru perioada rămasă a mandatului de 6 ani început în data de 11 mai 2017", se arată în documentul transmis de Tudose la Parlament.

După audiere, raportul comun al celor două comisii va fi supus votului plenului Parlamentului, Legislativul urmând să voteze noul președinte al ANCOM.

De asemenea, cele două comisii vor lua act de demisia lui Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM. Acesta și-a înaintat pe 20 octombrie demisia din funcție după ce fusese numit de Parlament ca președinte al ANCOM pe data de 11 mai. El a fost acuzat de membrii celor două comisii la audierile din 27 septembrie și 17 octombrie de reorganizare "abuzivă" a instituției.

Dan Vasile Mihale: "Cirque du PSD"! Grindeanu îi ia locul celui propus chiar de el la ANCOM

După ce a pus mâna pe Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, ASF și ANRE, PSD vine cu o numire bombă și la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituția care face regulile pe o piață de peste 4 miliarde de euro.

Sorin Grindeanu se întoarce în aparatul central al PSD ca șef al ANCOM, dacă va fi votat, în locul lui Duță, propus chiar de el pentru acest post. Va vota oare coaliția PSD-ALDE numirea lui Grindeanu în această funcție, după ce, în urmă cu 100 de zile, a votat moțiunea împotriva propriului său guvern condus de același Sorin Grindeanu?

Mai multe articole despre:
Sorin Grindeanu