MENIU

Sorin Grindeanu face jocurile în PSD. Care este planul pentru eliminarea lui Ciolacu. Cine ar veni în loc?

Grindeanu ar putea zbura de la Transporturi direct la șefia PSD. Foto/Arhivă

Sorin Grindeanu face jocurile în PSD. Acesta l-ar vrea pe Victor Ponta candidat la prezidențiale. Asta în condițiile în care propriul președinte de partid și actualul premier Marcel Ciolacu vizează o candidatură la Cotroceni.

Prietenia dintre Ponta și Grindeanu e veche: în 2017, cei doi s-au baricadat în Guvern după protestele împotriva OUG 13. Grindeanu este acuzat și de relațiile cu statul paralel, după ce a angajat în guvern un consilier de stat din Servicii. 

Sorin Grindeanu crede că PSD ar câștiga alegerile prezidențiale dacă ar candida Victor Ponta.

„E un om de stânga. Am spus că, după 20 de ani de candidat și de președinte de dreapta, România are nevoie de un președinte de stânga. Este vorba de o personalitate, un fost președinte, un fost candidat care a fost exclus din partid odată cu mine în 2017”, declara Grindeanu.

Prietenia dintre Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu este nouă. În 2017, cei doi s-au baricadat în Guvern, după ce PSD le-ar fi cerut să demisioneze. Ulterior, aceștia au fost excluși din partid. 


Tot în 2017, Carmen Dan spunea despre Grindeanu că este un premier al nimănui, legat cu lanțuri de scaunul de premier. Acum, Grindeanu este ministrul Transporturilor, iar Victor Ponta este consilierul onorific al premierului. Cu toate acestea, sunt semnale clare care arată că Ponta nu mai revine în PSD. Biroul executiv al Pro România a decis să candideze la europarlamentare, iar cel care deschide lista este chiar Victor Ponta.

Sorin Grindeanu este acuzat și de legăturile pe care le-ar avea cu statul paralel. În 2017, înainte să plece din Guvern, ar fi angajat în funcția de secretar de stat un fost securist. De altfel, Sorin Grindeanu ar viza funcția de șef SRI, care a fost recent eliberată după demisia lui Eduard Hellvig. În luna mai, Liviu Dragnea a declarat că Grindeanu deja se laudă că va ocupa această funcție.

Mai multe articole despre:
sorin grindeanu psd marcel ciolacu victor ponta