MENIU

Sorin Grindeanu este optimist, guvernul Cîțu va cădea cu un număr record de voturi

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD

Prim-vicepreședintel PSD Sorin Grindeanu este optimist în privința șanselor moțiunii de cenzură și chiar crede că Florin Cîțu va fi debarcat cu un număr record de voturi. În direct la Realitatea Plus, Grindeanu a precizat că ținta partidului său sunt, pe termen scurt, stoparea crizei economice și medicale, iar pe termen mediu alegerile anticipate.

"Eu sunt convins că moținea va trece cu un număr record de voturi, undeva spre 280", a declarat Grindeanu, în direct la Realitatea Plus. Fostul premier a vorbit și despre strategiile pe care le au în vedere social-democrații după trecerea moțiunii de cenzură.

EU NU CRED CĂ PSD AR TREBUI SĂ MEARGĂ LA DISCUȚII CU PREȘEDINTE IOAHANNIS

"Am avut ieri un debate la partid, privind ideea de a merge la eventuale discuții cu partidele convocate de președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni. Eu mi-am exprimat ideea că nu e bine să mergem, pentru a ne delimita clar de cel care este autorul din spatele crizei politice profunde prin care trece România. Au fost colegi care și-au exprimat părerea că ar fi bine să mergem, evident că prin vot vom lua o decizie.

Pe de altă parte, în ședința BPN de luni a fost unanimitate privind faptul că ținta noastră sunt alegerile anticipate. 

Partidul a propus, prin președintele Marcel Ciolacu, un acord de a merge la alegeri anticipate în martie, iar în această perioadă să fie gestionată de un guvern cu mandat limitat, pe 6 luni, format din tehnocrați, pe baza unui acord politic girat inclusiv de președintele României.

Până acum noi am fost singurii care am cerut tranșant anticipate, AUR e undeva între, pe ceilalți nu i-am auzit," a declarat Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a infirmat și scenariul prin care unii parlamentari social-democrați ar putea vota un guvern minoritar PNL, de teamă că-și pierd mandatele dacă se ajunge la alegeri anticipate.

"Eu pot vorbi pentru noi și vă spun că încă din vară am decis în BPR că în caz de alegeri anticipate, cei care sunt acum în Parlament își vor păstra locurile pe liste". 

DUPĂ ALEGERILE ANTICIPATE, PSD AR PUTEA CÂȘTIGA ÎNCĂ 30-40 DE PARLAMENTARI

De altfel, Grindeanu este optimist și crede că pe fondul căderii în sondaje a PNL și USR Plus, PSD ar putea obține în viitorul Legislativ între 187 și 197 de mandate.