MENIU

Sorin Cîmpeanu: Rezultatul excepţional al lui David Popovici, o premieră pentru sportul românesc

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației / Foto: gov.ro

Performanţele lui David Popovici, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României, afirmă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanţă pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obţinut-o la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta: a stabilit un nou record mondial, devenind noul campion mondial în proba de 200 de metri liber! Este primul înotător din istoria României care câştigă o medalie de aur la o competiţie de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să îl felicit şi să mă înclin în faţa acestei reuşite", a scris Sorin Cîmpeanu, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că rezultatul excepţional al lui David Popovici este o premieră pentru sportul românesc, acesta fiind primul înotător din ţara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Nataţie în bazin de 50 de metri pentru seniori.

„Elevii sunt o resursă continuă de potenţial şi talent pe care nu avem voie să o risipim. Performanţele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României. Îi ţin pumnii lui David Popovici şi la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber. David, suntem alături de tine, iar românii îţi mulţumesc că îi reprezinţi cu cinste”, a mai scris ministrul Educaţiei.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. 

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu David Popovici inot campion mondial