MENIU

Sorin Cîmpeanu reacționează dur după ce DSP Ilfov a cerut ca toate școlile din județ să treacă în online - Acuze de depășirea atribuțiilor legale

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației a reacționat dur după ce DSP Ilfov a cerut ca toate școlile din județ să treacă în online. Oficialul spune că nu există cadru legal pentru trecere generalizată.

„Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ. Decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU.

DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”, spune ministrul Educației.

„În concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învățământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Județul Ilfov ar putea intra în carantină, potrivit surselor Realitatea PLUS. Autoritățile locale au discuții pe această temă. Măsura ar putea fi luată în contextul în care 33 din cele 40 de localități au incidența peste 10 la mia de locuitori, iar celelalte șapte se apropie de această valoare. 

Județul Ilfov ar putea intra în carantină - Incidența a depășit 15 cazuri la o mie de persoane

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu dsp scoli inchise