MENIU

Sorin Cîmpeanu la "100%": Profesorii și elevii trecuți de 16 ani pot fi dați exemplu la vaccinare

Elevi la examen

Ministrul Educației susține că profesorii și elevii trecuți de 16 ani pot fi dați drept exemplu în campania de vaccinare. În exclusvitate la Realitatea Plus, Sorin Cîmpeanu a afirmat că nicio altă categorie profesională din România nu s-a vaccinat într-un număr atât de mare, iar elevi adolescenți au dovedit o dorință de a se imuniza cum nu se întâlnește nici la adulți. 

"Profesorii sunt cea mai numeoasă categorie profesională care s-a vaccinat. 60% dintre dascăli s-au vaccinat, este mult peste nivelul oricărei alte categorii, este cam dublu, în condițiile în care media națională este undeva pe la 30%", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Realitatea Plus.

Câmpeanu a mai precizat că, la nivelul zile de joi, circa 100.000 de elevii trecuți de 16 ani și pot fi vaccinați au făcut acest lucru. 

"30.000 din cei 100.000 de elevii care susțin examentul de Bacalaureat sunt vaccinati. Majortatea din proprie inițiativă, nu li s-a dictat de la centru, ei au cerut inspectoratelor școlare și direcțiilor de sănătate publice să se vaccineze. Ne apropiem și aici de 30%, ceea ce nu este rău, în contextul mediei naționale de vaccinare", a mai afirmat ministrul Educației.