MENIU

Sorin Cîmpeanu, învinuit de iresponsabilitate pentru deschiderea școlilor fără consultarea INSP - Cine a lansat acuzațiile 

Sorin Cîmpeanu, învinuit de iresponsabilitate pentru deschiderea școlilor fără consultarea INSP

Expertul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheș îl acuză pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, de iresponsabilitate pentru deschiderea școlilor în plin val 4 fără a asigura condiții de siguranță pentru elevi și profesori.

„Părinții au perfectă dreptate să fie îngrijorați - deschiderea școlilor a fost bazată exclusiv pe opinia ministrului Câmpeanu, care, din nefericire pentru noi toți, este un diletant oportunist”, este de părere Răzvan Cherecheș, profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Potrivit mesajului Federației Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FEPAL), redeschiderea școlilor din 8 noiembrie, după vacanța forțată de două săptămâni, a fost decisă fără consultarea Ministerului Sănătății sau a Institutului Național de Sănatate Publică (INSP).
 
FEPAL a relatat că Ministerul Educației a transmis că decizia privind condiția de vaccinare a personalului didactic de minimum 60% a fost luată pe baza recomandărilor Comitetului Național de Situații de Urgență și ale Ministerului Sănătății. Potrivit Federației, MS și CNSU au menționat că răspunsul legat de criteriul de 60% vaccinați este la Ministerul Educației și la INSP, cel din urmă anunțând că nu a fost consultat de cineva din Ministeru lEducației pe această temă.
 
În mesajul postat joi pe Facebook, expertul în Sănătate Publică precizează că i se pare „profund iresponsabil să deschizi școlile în pandemie fără să întrebi INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) sau Ministerul Sănătății”.
„Pe de altă parte, văd tot mai des acest fenomen - tot felul de oameni care au aroganța și inconștiența să creadă că ei știu mai bine decât specialiștii în sănătate publică. O mulțime de Câmpeni autosuficienți și ignoranți...”, a concluzionat Cherecheș.