MENIU

Sorin Cîmpeanu, după prima săptămână de învățământ față în față: „Începând de săptămâna viitoare școala s-ar putea adăuga printre locațiile în care să fi fost infectat”

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu a reiterat ideea potrivit căreia cazurile de coronavirus înregistrate în prima săptămână de la redeschiderea unităților de învățământ față în față nu sunt generate de redeschiderea școlilor. Acesta a precizat că școala s-ar putea adăuga printre locațiile în care să fi fost infectat începând de săptămâna următoare.

„Am fost în școli și grădinițe, am putut să apreciez, atât cât mai reușit să acopăr, respectarea regulilor, bucuria copiilor de întoarcerea la școală, responsabilitatea cadrelor didactice din grădinițele și școlile în care am fost.

Suntem la 1 la 10.000 rata de infectare în școlile din România, din prima săptămână de școală. Cazurile din prima săptămână nu sunt generate de redeschiderea școlilor. Începând de săptămâna viitoare școala s-ar putea adăuga printre locațiile în care să fi fost infectat”, a declarat Sorin Cîmpeanu la un post TV.

Referitor la vaccinarea cadrelor didactice, ministrul consideră că soluția ar putea fi cea a centrelor mobile de vaccinare, la nivelul învățământului preuniversitar, în Casa Corpului Didactic din fiecare județ.

„Întotdeauna colonelul Valeriu Gheorghiță a spus că va încerca să găsească soluții. Ieri a spus că va încerca să găsească o soluție, astăzi a spus că se profilează o soluție. Soluția ar putea fi centre mobile de vaccinare, la nivelul învățământului preuniversitar, în fiecare județ, organizat în Casa Corpului Didactic. Sunt spații destinate deja întâlnirilor cadrelor didactice, care sunt adecvate organizării unor centre de vaccinare mobile. Am luat legătura în Inspectorate și am transmis deja inclusiv lista adreselor acestor Case ale Corpului Didactic. Rămâne să vedem și în fiecare centru universitar care va fi universitatea cea mai potrivită pentru organizarea acestor centre mobile de vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu