MENIU

Sorin Cîmpeanu, despre primele teste rapide din salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2: „Vor ajunge joi”

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației spune că primele teste rapide din salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 vor ajunge joi. Vor fi distribuite în teritoriu 6,5 milioane de teste în două tranşe, dintr-un total de 12 milioane de teste contractate în primul lot.

„Termenele de livrare au fost 24 noiembrie, 2 decembrie şi 9 decembrie, din motive obiective termenul de 24 noiembrie a suferit o întârziere de o zi, să sperăm că nu vom avea întârzieri pentru următoarele livrări planificate”, a declarat, joi, ministrul Educaţiei. 

„Neexistând obligativitatea testării, nu există posibilitatea de a ne asigura. Ce putem noi să facem, apel la responsabilitate pentru a se administra aceste teste, pentru a se anunţa în timp şi corect rezultatul acestor teste, pentru că este interesul fiecărui copil şi fiecărui părinte şi, de asemenea, împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom găsi foarte rapid, până când vor fi administrate primele teste, o cale de a promova simplitatea acestei administrări prin mesaje video uşor de înţeles”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu teste scoli profesori