MENIU

Sorin Cîmpeanu despre cazul elevei care a luat 3 la BAC din greșeală: „A fost eroare administrativă. Nu suntem în Caragiale”

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației a declarat, marți, la un post TV, că a fost o eroare administrativă în cazul elevei din Galați care a fost notată cu 3 la BAC, deși obținute 8.40.

„Pot să spun și presiunea foarte mare pusă pe toate aceste lucruri, în urma perioadei de criză sanitară, dorința de a evalua cât mai multe lucrări într-un timp cât mai scurt, pot fi mai multe cauze, dar nici una nu poate justifica aceste diferențe, atât de mari”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

„8,40 a fost nota de la bun început. Au făcut contestație, ocazie cu care au descoperit că a fost trecută greșit din borderoul în care apărea 8,40 pe lucrare, unde apărea 3. Din 8,40 să faci 3... Și atunci mama, pe bună dreptate, și-a retras contestația, contestație în urma căreia obținuse 8,25, aproape de 8,40 și a rămas cu nota inițială, pe care copilul a avut-o de la bun început. Atât a fost nota, atât era trecut. A fost eroare administrativă, trecere greșită din borderou pe lucrare. Nu s-au inversat notele, nu suntem în Caragiale. Din borderou, din 8,40 a fost trecut greșit pe lucrare 3, nu au fost 2 elevi în joc, nu au fost lucrările inversate”, a spus Sorin Cîmpeanu. 

„Triste, triste. Patru evaluări pe aceeaşi lucrare, patru note diferite în unele situaţii. Nu sunt multe, dar sunt, iar faptul că sunt e un semnal de alarmă grav, foarte grav”, a afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a susţinut că ştie care sunt profesorii care au corectat şi ale căror evaluări au fost modificate în mod semnificativ după contestaţii, iar faţă de aceştia vor fi luate măsuri. Ministrul Educației a precizat că profesorii în cazul cărora s-a constatat că au greșit la evaluarea lucrărilor de la examenele naționale își vor pierde acest drept. 

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu eleva galati bacalaureat